در سوگ قربانیان سیلی که هیچ‌کس از آمدنش باخبر نبود!

571

این اتفاقات تلخ در حالی رخ داد که هر چه آرشیو اخبار هواشناسی را مرور می‌کنیم، کمتر نشانه‌ای از پیش‌بینی سیلاب می‌یابیم. درست مثل حکایت طوفان روز گذشته که کرج و تهران را درنوردید و بعد از تیره و تار کردن آسمان این شهرهای پر‌جمعیت و مختل کردن زندگی مردم، راهی شهرهای شرق پایتخت شد و یادآور طوفانی بود که چندماه پیش در تهران به وقوع پیوست و به جان باختن چند تن منجر شد.

عصر روز گذشته کسی باور نمی‌کرد، ‌قرار است شب به چنان حوادث هولناکی گره بخورد که مجبور شویم ستاد بحران شکل دهیم، گروه هایی را برای یاری به مردم گسیل کنیم و دست آخر به برخی مأموریت دهیم که میان گل‌ولای بر جای مانده از سیلاب، دنبال خودروهای گمشده و پیکر بی جان هموطنانمان بگردند؛ اما همه آنچه فکرش را نمی‌کردیم از راه رسید و غافلگیرمان کرد.

به گزارش «تابناک»، در آخرین روز تعطیلات عید فطر و در ساعاتی که بازگشت مسافران به منازل، لحظه به لحظه بر شدت ترافیک جاده‌ها می‌افزود و به روال همیشه، محورهای ارتباطی شهرهای شمالی به تهران و کرج، جای سوزن انداختن نداشت و تحت تدابیر ویژه ترافیکی (مانند یک طرفه شدن محور) بود، وضعیت جوی ‌یکباره دستخوش آنچنان تغییراتی شد که هنوز بسیاری در شوک وقوع آن هستند.

بارش شدید باران در عرض چند ساعت، چنان سیلابی به راه انداخت که کمتر به یاد داریم در این وسعت جغرافیایی به وقوع پیوسته و خسارت آفرینی کرده باشد و عجیب اینکه هیچ هشداری مبنی بر وقوع چنین رویدادی مخابره نشده بود؛ گویی حتی مسئولان هواشناسی هم باور نمی‌کردند ‌در اوج خشکسالی و در روزهایی که اثرات کمبود بارش ها به شدت بروز کرده و نگرانی های فراوانی به دنبال داشته، ناگهان بارانی در این حجم فرو ببارد و چنین عواقبی به همراه داشته باشد.

حالا از بسیاری از شهرهای کوهپایه‌ای البرز خبر می‌رسد که سیلاب چه ویرانی ها که به بار نیاورده و چه خسارت های جانی و مالی که تحمیل نکرده است؛ آنقدر که جاده مشهور چالوس را هم در‌نوردیده و موجب برخورد زنجیره‌ای از خودروهای عبوری و مفقود شدن ده‌ها خودرو شده که تا ظهر امروز مسئولان از بی خبری درباره سرنوشت سرنشینانش خبر دادند و هنوز جست‌وجو برای یافتن خودروهای مفقود شده و سرنشینانی که نتوانستند از مهلکه جان به در ببرند، ادامه دارد.

اوضاع به حدی وخیم است که مرتفع کردن انسداد جاده هراز که در آن کوه ریزش کرده بود و همچنین بازگشایی جاده چالوس که سیلاب قسمتهایی از آن را شسته و برده بود، تا ساعاتی پیش ادامه داشت و البته هنوز همه مشکلات این محورها رفع نشده تا همچنان مطمئن ترین راه ارتباطی بیست و پنج میلیون جمعیتی که در استان های شمال و جنوب البرز، یعنی گیلان، مازندران و گلستان با تهران و البرز زندگی می‌کنند، محور قزوین رشت و جاده فیروزکوه باشد و جای خالی بزرگراه ساخته نشده تهران ـ شمال به شدت خودنمایی کند.

این در حالی است که از بسیاری شهرهای کوهپایه ای البرز، اخبار فراوانی درباره خسارات وارد آمده از سیلاب مخابره می‌شود و فیلم های دلهره آوری از تخریب ساختمان های چند طبقه مسکونی در شهرهایی چون سوادکوه، در شبکه های اجتماعی دست به دست می‌چرخد تا بدانیم به چه میزان از رعایت اصول ساخت و ساز غفلت کرده و می‌کنیم و این ترس وجودمان را فرابگیرد که اگر سیلاب بعدی نیمه های شب و با سرعت بیشتری به وقوع بپیوندد، چه فاجعه انسانی ‌رقم خواهد خورد؟

اما همه این خسارات در مقابل تلفات جانی این سیلاب هیچ است؛ تلفاتی که تا به این لحظه به ۱۴ تن رسیده و احتمال افزایش آن وجود دارد، زیرا جست‌وجوها ادامه دارد و وسعت جغرافیایی منطقه آسیب دیده زیاد است؛ هرچند بیشترین آسیب ها به مناطقی چون کن در شمال پایتخت، سوادکوه در جنوب مازندران و ارتفاعات البرز وارد آمده است.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.